Blog Qasrina Beauty

The Best Solution To Fight Acne.

“Ayuh Cantik Luar dan Dalam”

Pelancaran Program Imunisasi COVID19

Pelancaran Program Imunisasi COVID19

Pelancaran Program Imunisasi COVID19 Kebangsaan. Program ini bakal berlangsung di seluruh negara. 24 Februari 2021 merupakan hari bersejarah dalam dunia kesihatan di negara kita. Ia di mana Perdana Menteri Malaysia, YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin merupakan individu...

read more
5 panduan pemakaian baju biasa ke sekolah

5 panduan pemakaian baju biasa ke sekolah

Akhirnya kembali ke sekolah ! Anak-anak sangat teruja nak ke sekolah. Rindu kawan-kawan, guru-guru dan semestinya mereka dapat belajar dengan lebih formal dan suasana yang sesuai. Semalam, Kementerian Pendidikan Malaysia ada mengeluarkan arahan baru berkenaan...

read more
Cantik dari dalam dengan Dalseo Vitamin C

Cantik dari dalam dengan Dalseo Vitamin C

Kerap mengalami selsema ? Kulit kelihatan kusam dan kering ? Kulit seakan bersisik dan nampak kesan kedut ? Tentunya anda ingin cari penyelesaian untuk masalah sebegini kan? Selain rawatan secara luaran, adalah lebih baik juga kita mula ambil makanan tambahan yang...

read more
Puding pun boleh sapu pada kulit muka ?

Puding pun boleh sapu pada kulit muka ?

  Haaaa… jangan tak tahu. Selain makanan untuk dimakan, puding pun ada juga untuk kulit. Ia salah satu makanan  untuk kulit juga. Supaya kulit terus kekal ‘kenyang’ dan ‘cukup khasiat’. Menarik bukan? Tapi puding ni bukan puding jeli yang macam kita dok makan tu....

read more
Kulit cantik sihat dengan Dalseo Serum

Kulit cantik sihat dengan Dalseo Serum

Kulit cantik sihat dengan Serum Vitamin C. Semua orang impikan kulit yang cantik, sihat dan kelihatan segar serta bersih. Tak kiralah sama ada lelaki atau perempuan. Sebab tu sampai ada yang sanggup buat suntikan atau rawatan mahal yang menelan kos 4 hingga ke 5...

read more
5 idea urus hal makanan untuk ibu sibuk

5 idea urus hal makanan untuk ibu sibuk

5 idea urus hal makanan untuk ibu sibuk Hal paling utama dan tiap-tiap hari ibu-ibu kena plan ialah hal memasak. Dengan Work From Home lagi, dengan nak ajar anak belajar online lagi, tentunya rasa masa sangat terkejar-kejar kan ? Sesudah subuh pun mesti dah fikir  nak...

read more
5 cara senaman mudah untuk kurus

5 cara senaman mudah untuk kurus

5 cara senaman mudah untuk kurus Haaa ! Pastinya ramai bersemangat nak kurangkan berat badan kan? Tak kiralah golongan lelaki atau perempuan. Sebab utama ramai yang sentiasa berusaha untuk mengurangkan berat badan ialah demi menjaga kesihatan dan mengelakkan penyakit...

read more
Sabun Pencuci ada banyak jenis ?

Sabun Pencuci ada banyak jenis ?

Yang mana paling sesuai untuk kita ? Baru ni kita bercerita tentang mencuci pakaian. Selain teknik dan tips mengurus mengurus pakaian untuk dicuci, pemilihan sabun pencuci serta pelembut pakaian juga penting bagi mengelakkan beberapa sebab yang tidak diingini terjadi...

read more
Kawal berat badan dengan amal pemakanan sihat

Kawal berat badan dengan amal pemakanan sihat

Apa itu pemakanan sihat?   Adakah pemakanan sihat ini mahal? Adakah ia sejenis makanan ‘western’ atau ala barat? Jom kita kupas mengenai pemakanan sihat dengan lebih lanjut lagi. Apa kebaikan dan manfaat bila kita mengamalkan pemakanan sihat ? Dapat mengawal dan...

read more
Buat 5 langkah ni sebelum cuci baju

Buat 5 langkah ni sebelum cuci baju

Buat 5 langkah ni sebelum cuci baju. Cuci baju merupakan antara aktiviti yang penting dalam rumah tangga. Kalau tak cuci baju, maka, tak berbajulah orang kat rumah tu kan? Takkan nak pakai baju busuk dan berbau kot. Ingat tak iklan Trojan pada zaman 80an dulu? Iklan...

read more
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Pin It on Pinterest

Need Help? Chat with us