Tips Kulit Cantik Dalam Sebelum Raya Menjelang

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Hi semua, sebagai wanita naluri kita mesti suka di puji betul. Dan bila hari raya tiba, itu lah peluang untuk kita “melaram” di depan saurada mara. Kan? Masing masing dengan baju baru, berwangi wangian, dengan make up nya lagi. Barang kemas jangan cakap lah, kalau boleh nak pakai semua. 

Hari ni Qas nak share 3 Tips supaya korang boleh cantik dan "melaram" masa Hari Raya nanti.

1. Kurangkan makan berminyak dan berkolesterol semasa berbuka puasa.

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

1. Semasa berpuasa, badan kita membakar lemak dengan lebih cepat kerana kekurangan makanan dalam badan. Jadi ini lah peluang untuk tubuh badan dan wajah kita kembali sihat dan bersih. Jangan pula kita tambahkan makanan berminyak lagi semasa berbuka. Ye, tahu anda lapar tapi cukup ambil sekadar yang perlu. Lebihkan serat ye. 

2. Banyakkan minum air suam dan stop dulu ambil minuman sejuk dan bergula

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

2. Semua dah sedia maklum bahawa gula bukanlah makanan yang baik. Gula boleh menggemukkan dan jika ambil secara berlebihan ia mengundang kepada banyak risiko penyakit. Begitu juga dengan kecantikan wajah. Kita akan kelihatan lebih tua dari usia jika mengambil gula secara belebihan ketika berbuka puasa. Gantikan dengan air suam yang banyak, lebih sihat, lebih selamat. 

3. Gunakan sunscreen

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

3. Gunakan sunscreen sebagai perlindungan walaupun kita duduk di rumah. Sunscreen akan melindungi kulit wajah dari sinaran UV dan menghalang penyerapan radiasi. Jadi, gunakan sunscreen untuk melindungi kulit anda.

Ha..dah baca sila kongsikan ya. Semoga ia memberi menfaat untuk semua tau.

  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Pin It on Pinterest