Apa punca yang boleh merosakkan kulit wajah?

Kulit kusam, jeragat, jerawat merupakan masalah kulit yang dihadapi oleh kebanyakan orang tak kira lelaki atau perempuan.

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Apa punca jeragat muncul ?

Salah satunya ialah masalah kulit ialah jeragat dan kebanyakannya jeragat akan mula muncul pada kulit wajah mereka yang berusia 30 keatas.

  • Tersalah pakai produk penjagaan wajah atau kosmetik

Mungkin anda pernah pakai produk yang mengandungi bahan kimia yang tinggi atau produk yang menyebabkan pengelupasan kulit yang terlampau. Mula-mula kulit bersih dan cantik , tapi lama-lama kita mula perasan ada tompok-tompok hitam mula muncul pada bahagian pipi. Kosmetik murah juga dikhuatiri kandungan bahannya kerana sekiranya ada bahan terlarang, ia boleh menyebabkan rosak kulit dan jeragat muncul.

  • Selalu terdedah dengan cahaya matahari atau sinaran UVA/UVB

Selalu terdedah pada cahaya matahari tanpa perlindungan pada kulit. Tak kiralah sama ada guna payung, topi atau juga boleh gunakan losyen muka ‘sunscreen’ khas untuk halang sinaran UVA/UVB menembusi kulit.

  • Stress yang melampau

Ramai yang tak sedar yang stress pun boleh menyebabkan munculnya jeragat pada wajah . Ini kerana ketidakseimbangan hormon apabila stress. Akibat dari ketidakseimbangan hormon itu akan menyebabkan kulit menjadi terlalu kering atau terlalu berminyak dan boleh menyebabkan timbulnya jeragat.

Boleh ke hilangkan kesan jeragat ni ?

Semestinya boleh dan ada produk yang boleh mengurang dan menghilangkan kesan jeragat.

Dan sebab keadaan jeragat yang muncul kat kulit muka macam tu, kita jadi tak yakin dan malas nak keluar rumah. Hilang keyakinan dan nak berjumpa kawan-kawan pun rasa macam taknak. Maklumlah segan kan. Pergi kerja pun sebab terpaksa je demi cari makan kan.

Nak tahu tips bagaimana nak rawat jeragat ?

  • Pengambilan makanan yang punya tinggi kandungan Vitamin C

Kena selalu pastikan kat rumah ada buah oren , buah jenis ‘berries’ atau lain-lain sumber buah-buahan dan sayur-sayuran yang ada khasiat vitamin C. Kadang-kadang kita terlupa juga nak beli kan? Jadi mungkin ada hari yang kita terlupa beli kan ?

 

  • Rawatan tradisional seperti pemakaian bedak sejuk yang dicampur aleo vera dan madu.

Mana nak cari bedak sejuk ? kalau ada pun, nak kena bancuh dan nak kena campur semua sekali dengan madu sebelum pakai. Ia juga akan menyebabkan kita comot sikit dan mungkin rasa melekit sebab madu tu kan?

  • Gunakan set lengkap Dalseo by Qasrina

Ini cara yang paling mudah, bersih dan berkesan. Set produk ini mudah digunakan kerana ianya telah diproses di kilang yang bertaraf GMP dan menjadikannya lebih efektif untuk masalah jeragat.

Tiada lagi tompok hitam jeragat pada kulit wajah yang menyebabkan kita rasa malu dan segan dan tak perlu lagi pakai make up yang tebal untuk sorokkan jeragat.

Dengan penggunaan yang betul, kulit akan lebih bersih , cerah dan sihat. Anda tampil yakin nampak lebih muda setelah jeragat hilang. Selain itu, set ini dapat beri hasil kulit nampak sekata dan kurangkan garis-garis atau kedut halus. Kandungan vitamin C yang tinggi dan dapat membantu mencerahkan kulit dengan berkesan.

Jadikan anda lebih yakin nak keluar rumah walaupun kerap terdedah dengan cahaya matahari kerana kandungan bahan menghalang penyerapan sinar UVA/UVB


Ya, saya ingin kulit yang cantik dan sihat dan rawat jeragat saya (klik disini)

Kami ingin perkenalkan satu set penjagaan kulit yang telah terbukti dapat selesaikan masalah jeragat.
Dalseo By Qasrina merupakan set penjagaan kulit yang dapat selesaikan masalah jeragat.
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail
         
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Dalseo by Qasrina yang mampu menyelesaikan masalah jeragat dengan penggunaan yang konsisten dan betul. Bahan kandungan yang telah diuji dan tidak memudaratkan kulit dan juga kesihatan pengguna.

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Gadis cantik ni, dulu pernah mengalami masalah jeragat yang agak teruk juga. Dia telah menggunakan set Dalseo by Qasrina dan hasilnya sangat berkesan selepas 1 bulan penggunaan.

Miliki kulit yang bersih, cerah dan tanpa cela merupakan impian dia. Dan juga semua wanita.

Dalseo By Qasrina, mengembalikan impian wanita untuk mendapatkan kulit yang cantik, bersih dan sihat. Memberi keyakinan bila berdepan dengan orang ramai. Tak perlu lagi nak jawab soalan bila orang tanya pasal kulit berjeragat kita.

Sesuai juga untuk golongan lelaki yang ada masalah yang sama.

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Dengan harga hanya RM 99 untuk 1 set lengkap Dalseo by Qasrina, ianya sangat berbaloi dan menjimatkan . Anda akan dapat serum, Vitamin C dan juga ‘treatment puding’ yang telah di rumus khas untuk masalah kulit berjeragat dan kusam.

Kita akan tampil cantik dan menawan serta dapat meningkatkan keyakinan diri bila nak jumpa dengan orang. Lebih-lebih lagi kalau kerja kita memerlukan kita sentiasa berjumpa orang untuk perbincangan.

 

Tunggu dulu!

Anda punya kulit sensitif dan perlukan serum khas untuk jenis kulit anda ? Jangan risau Qasrina sangat memahami mereka yang ingin tampil cantik menawan tapi susah nak cari serum khas untuk kulit sensitif.

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Dengan Pembelian Serum Galactomyces Premium 30ml Rm129 (untuk kulit sensitive) , anda akan dapat Galactomyces Miracle Toner secara PERCUMA !                            ( harga toner : RM 58 )

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Serum Galactomyces 15ml Rm69 ( untuk kulit sensitive )

Ya, kulit saya jenis sensitif dan saya ingin kulit yang cantik dan sihat dan rawat jeragat saya (klik disini)

Jangan risau , kesemua produk kami didaftarkan mempunyai nombor NOT dari KKM .

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Kami komited dalam memastikan keselamatan produk kepada pengguna.

Jadi, jangan ragu dan jangan tunggu lama untuk rawat kulit anda suapaya lebih bersih, sihat dan cantik.

Kembalikan keyakinan dan melangkahlah dengan penuh bergaya !

 

Ya, saya ingin kulit yang cantik dan sihat dan rawat jeragat saya (klik disini)

  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Pin It on Pinterest