Saya mohon admin hide profile saya ya.

Setiap hari saya kena buat kerja rumah. Sudahlah kena work from home, dengan kerja rumah yang tak berkesudahan, saya rasa penat sangat. Suami ada juga bantu, tapi berapa banyak je pun dia boleh bantu. Dia pun keluar pergi kerja. Kadang-kadang balik lambat. Dia frontliner.

Bangun je tidur, setiap pagi saya masak dulu, sapu lantai, mop lantai, kutip baju kotor, masuk mesin, semua ni kena buat cepat sebelum saya mula work from home.

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Kadang-kadang beli je lunch, tapi kebanyakannya masak sebab anak tak makan pedas dan picky eater.

Waktu rehat untuk work from home  selalunya saya mula jam 12 tengahari sampai jam 2 petang. Tak sempat kalau rehat jam 1 hingga 2 petang sebab nak kena ambil anak sekolah dan sedia makan lagi. Sebab sementara masih kerja dari rumah dan  masih COVID ni, saya masih ambil anak sekolah. Dulu dia naik van sekolah.

Kalau kerja kat pejabat dulu, turun office je, pegi kedai, terus makan.  Sekarang ni nak kena hidang, lepas tu kemas, lepas tu sambung balik kerja.

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Lepas habis waktu work from home, nak kena masak untuk makan malam pulak. Time ni, keluarkan barang basah dari peti ais dan mula masak.

Anak nak ajak main petang lagi, ajak nak buat homework lagi. Oh ya, dia sekolah pagi. Jadi petang dah boleh buat homework dulu.

Lepas tu malam , mana baju belum berlipat, lipat baju pulak. Gosok baju untuk suami pergi kerja dan anak pegi sekolah esok. Paling awal, jam 11 dapatlah masuk bilik tidur. Kadang-kadang jam 1 pagi pun ada.

Setiap hari, macam nilah lebih kurang rutinnya.

Lama-lama rasa penat sangat. Penat sebab kerja, urus keluarga, urus rumah semua dalam satu tempat yang sama. Rasa seolah-olah terkurung, tu yang buat lagi penat.

Berbeza sangat dengan kerja kat ofis sebelum ni walaupun rutinnya tak jauh beza sangat. Mungkin sebab boleh jumpa kawan-kawan waktu kerja, berbual, berborak, kita dapat salur energy penat tu keluar setiap hari. Walaupun bila balik rumah, rutin masih sama je.

Bila nak tidur malam, kadang-kadang rasa macam nak menangis letih.

Weekend pula , lain rutinnya. Cuci bilik air la, pergi kedai beli barang dapur, siapkan barang dapur, keluar pergi jalan bawa anak ambil angin, tengok dan buat apa yang patut masa weekend.

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Kalau ada masa, saya pergi urut sekejap kat spa. Ambil me time. Tapi tu la, sementara je pun boleh rasa lega. Lepas tu, badan tetap rasa letih dan kurang tenaga. Baik dari segi fizikal, emosi dan tenaga.

Sehinggalah satu hari, saya cuba Dalseo Vitamin C ni bila saya baca ada ekstrak kurma dan madu serta buah berry ni. Semuanya ada unsur anti-oksidan dan membantu membekalkan tenaga.

Selain tu, sebab kandungannya utamanya membekalkan vitamin C, ia juga membantu mengelakkan saya untuk kena jangkitan selsema atau demam. Ehhhh.. mak-mak kalau boleh memang nak elak dari kena demam atau sakit ni. Kalau tak, habis terbengkalai kerja-kerja rumah kalau demam. Makin serabut kita rasa.

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Selepas beberapa hari saya cuba Dalseo Vitamin C ni, makan waktu malam sebelum tidur dan pagi selepas sarapan, badan rasa segar setiap hari. Emosi pun lebih stabil dan bertenaga sepanjang hari.

Tak ada lagi rasa lemau lesu yang buat kita serabut dan buat rasa penat.

Jadi, untuk pada ibu di luar sana, belilah Dalseo Vitamin C ni. Sungguh tak rugi. Harga pun sangat murah dan berbaloi. Boleh je minta suami belikan. Tag je suami anda minta tolong belikan.

Ni nanti nak puasa tak lama lagi, lagilah kita perlu Dalseo Vitamin C ni sebab nak kena bangun awal untuk siapkan sahur pula. Jam 4 pagi dah kena bangun. Jadi kita perlukan Dalseo Vitamin C ni untuk bantu bekalkan tenaga seharian.

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

 

Dapatkan Dalseo Vitamin C sekarang melalui pautan website kami untuk harga istimewa dalam tempoh terhad. Hanya klik disini dan lakukan pembelian sepantas kilat.

Nota : Tapi kena ingat, ini bukanlah rawatan atau pilihan rawatan sekiranya anda mengalami sakit kronik yang memerlukan rawatan doktor.

Dalseo Vitamin C hanya makanan tambahan yang dibuat daripada bahan terpilih dan mempunyai khasiat tersendiri untuk membantu membekalkan nutrisi yang diperlukan badan untuk kesihatan yang baik.

 

Klik disini untuk bacaan lain mengenai kecantikan, wanita, rumahtangga dan kesihatan.

QASRINA BEAUTY 

 

 

  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Pin It on Pinterest