Malunya nak jumpa kawan-kawan nanti.

Kawan-kawan ajak jumpa. Nak buat mini reunion katanya sebab lama sangat dah tak jumpa.

Kalau tengok gambar masing-masing kat media sosial, semuanya nampak cantik-cantik belaka.

Tapi … rasa segan pula nak join sebab kulit berminyak sangat. Beberapa bulan kebelakangan ni, semakin menjadi-jadi masalah kulit berminyak ni.

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Blackhead ( bintik-bintik hitam ) dan whitehead ( bintik-bintik putih ) pun dah banyak naik di bahagian pipi, hidung , dagu dan dahi.

Bila pakai make up pula, make up susah nak rata. Nampak bercapuk-capuk dan tak sekata.

Ada masa lebih kurang 1 bulan lagi sebelum tarikh reunion tu.

Sempat ke nak rawat kulit berminyak ni? Kalau tak rawat sepenuhnya, dapat improve sikit keadaan kulit pun tak apa.

Nak pergi buat facial spa takde masa. Kemudian, bukan boleh buat sekali. Kena pergi buat banyak kali untuk kesan yang baik. Kalau banyak kali nak pergi, mahal la pulak kos dia.

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Ya, kulit berminyak merupakan salah satu masalah yang dihadapi oleh ramai orang. Akibat dari jenis kulit ni, ada yang sehingga tumbuh jerawat besar dan kemerahan kalau tak dijaga kebersihan muka dengan betul.

Pemilihan set penjagaan kulit yang sesuai dengan keadaan kulit ni amatlah penting bagi mengecilkan pori. Ia juga bagi mengelakkan kulit jadi lebih berminyak selepas penggunaan.

Selain itu , dikatakan tabiat pemakanan dan juga hormon seseorang itu boleh menyebabkan kulit jadi berminyak. Aktiviti harian dan faktor usia juga antara faktor kulit berminyak.

Kebanyakannya mereka yang muda atau usia remaja lebih cenderung memiliki kulit jenis ni. Untuk mengelakkan dari kesan yang lebih teruk seperti  jerawat, jadi ianya lebih baik untuk jaga rutin penjagaan kulit dengan betul.

Jadi sekarang saya perlu dapatkan set penjagaan kulit yang boleh digunakan setiap hari dan boleh membantu masalah saya ni.

Tak perlu lagi risau kulit muka berminyak.

Dengan set premium lengkap dari Qasrina.Adni mampu memperbaiki keadaan kulit dalam masa 14 hari. Dengan kandungan dan bahan-bahan yang premium dan selamat serta bertaraf GMP. 

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail
                              
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

 

 

 

 

  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Pin It on Pinterest