Frequently Asked Question

Soalan Lazim Qasrina Beauty Malaysia

Soalan 1 : Kanak-kanak boleh amalkan Vitamin C Q Shine?
Kanak kanak tidak di galakkan. Cuma remaja yang berumur 12 tahun ke atas sahaja boleh mengamalkan Q Shine. Kerana kandungan Vitamin C yang tinggi tidak sesuai untuk kanak kanak umur 12 tahun ke bawah.
Soalan 2 : Penyakit buah pinggang boleh consume tak?
Orang yang sakit buah pinggang tak boleh amalkan semua supplement.
Soalan 3 : Saya ada kencing manis. Boleh amalkan Vitamin C Q Shine?
Ya,semestinya boleh. Sebab Vitamin C Q Shine di rumus khas Tanpa Gula. Manis yang ada dalam Vitamin C ni adalah dari ekstrak khasiat madu dan kurma.
Soalan 4 : Ibu mengandung boleh amalkan Q Shine tak?
Ibu mengandung 7 bulan ke atas sahaja boleh mengamalkan Q Shine. Di awal kandungan tidak di galakkan kerana tidak mahu mengganggu perubahan hormone si ibu.
Soalan 5 : Berapa lama boleh dapat kesan Vitamin C Q Shine ni?
Kesan Vitamin C Q Shine bergantung kepada hormone setiap orang. Setiap orang mempunyai hormon yang berbeza. Ada yang mengambil masa 10 hari. Ada yang mengambil masa 2 bulan.
Soalan 6 : Ada pantang larang ke makan Vitamin C Q Shine ni?

Ya, ada. Vitamin C tidak boleh di amalkan Bersama caffein, nikotin (rokok), minuman bergas dan alcohol. Jika ada terminum atau merokok, sila jarakkan selang 2 hingga 4 jam sebelum consume Vitamin C Q Shine untuk kesan yang lebih.

Soalan 7 : Vitamin C Q Shine ni ada KKM atau MAL?

KKM hanya untuk skincare atau penggunaan luaran. Vitamin C Q Shine telah di letakkan di bawah pengekelasan makanan tambahan oleh KKM (terdapat di bawah sekali). Dan kami telah memohon untuk MAL. Tetapi proses untuk MAL mengambil masa yang agak Panjang iaitu sehingga 1 tahun proses.

Soalan 8 : Boleh gemuk ke makan Vitamin C Q Shine ni?
Ia bergantung dengan hormone setiap orang. Kebanyakan feedback yang kami terima berat badan tidak naik di sebabkan tiada kandungan gula di dalam Vitamin C Q Shine.
Soalan 9 : Kenapa berat badan naik selepas amalkan Q Shine?
Banyak faktor umum yang menyebabkan berat badan naik, bukan hanya dari Q Shine, tetapi dari segi pemakanan umum dan sebagainya. Cuma Vitamin C Q Shine ni memang di cipta untuk Zero Sugar untuk membantu mereka supaya tiada penambahan selera makan apabila mengamalkan Vitamin C ini.

Ingin Mendaftar Sebagai Agen?

Daftar sebagai agen Qarina Beauty dan berpeluang untuk menjana pendapatan yang lumayan.

  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Pin It on Pinterest

Need Help? Chat with us