Anda sedang mencari Vitamin C terbaik? Banyak Vitamin C yang terdapat dalam pasaran sekarang.

Tak kiralah pasaran online atau offline.Sama ada dijual oleh individu atau di kedai.

Tapi macam mana kita nak pilih mana satu vitamin c yang terbaik? Apa kriteria atau ciri-ciri yang perlu kita semak dan pertimbangkan ?

Kami kongsikan 5 tips bagaimana nak pilih Vitamin C terbaik yang terdapat dalam pasaran.

Tips pilih Vitamin C terbaik
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Berdaftar dengan KKM

  • Berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia

Wajib berdaftar. Vitamin C merupakan makanan tambahan yang memberi khasiat tambahan kepada mereka yang kurang makan sayur atau buah-buahan.

Walaupun ia sejenis makanan tambahan dan bukan ubat-ubatan, ia tetap perlu berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk memastikan keselamatan dan kualiti produk mengikut garis panduan.

Cara nak semak, boleh terus ke laman web KKM dan masukkan nama atau jenama produk. Nanti akan keluar senarai produk yang kita nak tengok. Dalseo Vitamin C telah didaftarkan dengan KKM.

Tips pilih Vitamin C terbaik
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Dikilangkan oleh kilang bertaraf GMP

  • Dikilangkan oleh kilang yang bertauliah

Pastikan juga bukan produk yang beli kilo dan repack. Yang tak tahu asal usul pengilang dari mana.

Produk perlu dikilangkan oleh pengilang yang bertauliah dan sekurang-kurangnya memiliki sijil GMP.

Macam mana kita nak tahu ? Selalunya pada label botol atau pada website serta FB page, mereka akan uar-uar kan logo yang berkaitan untuk info pelanggan.

Contoh logo ialah GMP, HALAL, MESTI dan lain-lain. Dalseo Vitamin C Qasrina Beauty dikilangkan oleh pengilang yang memiliki sijil GMP dan produk kami juga disahkan HALAL.

Tips pilih Vitamin C terbaik
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Harga yang berbaloi

  • Harga yang berpatutan dan berbaloi

Selalunya, mereka yang kurang ambil sayur dan buah-buahan akan jadikan Vitamin C ni sebagai keperluan.

Jadi ia kena selalu ada kat rumah. Jadi, untuk memastikan pembelian itu berbaloi, pastikan harga yang dibeli tu , tak mengeringkan poket kita.

Tapi jangan pula beli yang harganya terlalu murah tak masuk akal. Sebab sangat pelik kalau produk sebegini murah yang amat. Kerana ia memerlukan penyelidikan dan formulasi.

Tak logik produk berformulasi terlalu murah pula. Macam Dalseo Vitamin C, kami menawarkan harga yang sangat berbaloi . Hanya RM 45 sebotol . Tak percaya? Klik link ini untuk semak harga Dalseo Vitamin C Qasrina Beauty.

Tips pilih Vitamin C terbaik
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Jenis telan atau kunyah

  • Jenis telan atau kunyah

Baca label dulu takut tersalah beli. Sebab  ada yang tak suka pil yang jenis telan. Jadi, baca dulu untuk tengok ianya jenis kunyah atau telan.

Kami percaya, ramai suka yang kunyah sebab senang nak makan. Dalseo Vitamin C Qasrina Beauty jenis kunyah.

Tips pilih Vitamin C terbaik
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Tiada gula

  • Tiada gula tambahan

Kita makan vitamin C untuk kesihatan yang lebih baik. Jadi, pada masa yang sama, kita mesti akan semak kandungan produk. Dan salah satunya, kita akan cari produk Vitamin C tanpa gula. Dalseo Vitamin C Qasrina Beauty tidak mengandungi gula untuk kesihatan yang lebih baik.

Diharap panduan ini dapat membantu anda dalam membuat pemilihan pembelian Vitamin C terbaik.

Semoga anda semua mendapat manfaat Vitamin C untuk kesihatan yang lebih baik dan kulit yang cantik.

Klik disini untuk bacaan lain mengenai kecantikan, wanita, rumahtangga dan kesihatan.

QASRINA BEAUTY 

 

  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Pin It on Pinterest