5  Aplikasi online bantu suri rumah jana pendapatan .

Pada zaman sekarang, suri rumah dah mudah untuk jana pendapatan. Pada yang punya masalah untuk jalankan perniagaan secara fizikal contohnya buka gerai nasi, mereka boleh mengubah cara jualan dengan menjalankan perniagaan yang sama, tapi melalui aplikasi online atau atas talian yang sesuai , sebagai contoh aplikasi Whatapps.

Saya kongsikan 5 aplikasi online atau atas talian yang banyak bantu suri rumah jana pendapatan.

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

Shopee sangat mendapat sambutan sekarang

#SHOPEE

Aplikasi Shopee ni mudah juga diuruskan. Dengan sistem 100% berjalan secara automasi dan mudah dikendalikan menjadi pilihan utama suri rumah yang sangat sibuk dengan urusan keluarga dan peribadi.

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

#LAZADA

Fungsi Lazada pun sama juga dengan Shopee. 100% automatik dan pelanggan boleh terus membeli tanpa perlu hubungi peniaga.

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

#WHATAPPS

Aplikasi whatapps ni yang paling popular dan paling cepat perniagaan boleh dijalankan. Tak perlu nak set up , hanya terus kongsi sahaja mengenai produk kita kepada rakan-rakan, keluarga dan sesiapa sahaja dalam senarai kontek yang kita ada. Mereka berminat, terus boleh ‘close sale’.

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

#FACEBOOK

Selain bersosial dan berkawan-kawan melalui aplikasi ni, ramai juga yang jadikan platform ni sebagai kedai atas talian mereka. Dengan jumlah kenalan dan pengikut yang ramai, ia boleh membantu untuk dapatkan jualan hasil dari perkongsian secara ‘storytelling’ atau ‘copywriting’ yang menarik.

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Gmail

#INSTAGRAM

Instagram merupakan aplikasi yang banyak menggunakan gambar-gambar atau video sebagai daya tarikan.  Ia memudahkan kita berkongsi  gambar-gambar produk dengan lebih jelas dan mudah.

 

Sebenarnya banyak lagi aplikasi online atau aplikasi atas talian yang suri rumah guna untuk jana pendapatan. Ada yang berbayar dan ada yang percuma macam ni.

Ianya boleh dilakukan pada bila-bila masa dan dimana-mana sahaja . Hanya perlu sebuah telefon bimbit dan sedikit ‘training’ untuk bantu mereka faham bagaimana nak urus bisnes.

You all guna aplikasi apa buat bisnes dari rumah ni ?
https://qasrinabeauty.com/5-aplikasi-online-bantu-suri-rumah-jana-pendapatan/

  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Pin It on Pinterest